Economie

Sub guvernarea lui Ciolacu, peștele, carnea și brânza au devenit alimente de lux – Prețurile vor exploda de Paște

De Paște, oamenii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru alimentele de bază cum ar fi brânza, carnea sau peștele. În piețele din Drobeta Turnu Severin, cele mai mari prețuri sunt la telemeaua de oaie, unde un kilogram ajunge să coste și 45 de lei. Mai mult, prețurile mai multor soiuri de pește au început să crească și ele. Somonul, spre exemplu, se vinde și cu 180 de lei pe kilogram. 

Deși inflația a scăzut, românii nu își permit nici acum să cumpere alimente pentru că prețurile au rămas la fel de mari. De Paște, românii vor plăti mai mult pentru carne, brânzeturi, detergenți și medicamente.

Potrivit ultimului raport al Institutului Național de Statistică, rata anuală a inflației în România a fost în luna februarie de 7,2% iar în martie a scăzut la 6,6%. Cu toate acestea, produsele alimentare s-au scumpit cu aproape 5%, iar celelalte produse au ajuns să se scumpească și cu 8 procente.

Cele mai mari prețuri sunt la telemeaua de oaie, unde un kilogram ajunge să coste și 45 de lei. De asemenea, cei care doresc să mănânce somon trebuie să știe că acesta a ajuns să coste și 180 de lei pe kilogram.

De sărbători, nu doar alimentele vor înregistra scumpiri în lanț, dar și detergenții și produsele de igienă. Rata anuală de a inflației din România este cea mai ridicată din Uniunea Europeană, de 2 ori mai mare decât media din celelalte țări. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button