Distribuți acest articol

Sursă imagine: static.dw.com

Aprobarea Agenției americane pentru alimente și medicamente (FDA) vine la aproximativ o săptămână după ce un alt vaccin, cel produs de Pfizer și BioNTech, a primit autorizația de urgență.

Astfel, serul produs de compania americană Moderna devine al doilea disponibil în Statele Unite, țara cu cel mai mare număr din lume de decese și cazuri de Covid-19 din lume. Vaccinul împotriva Covid-19 produs de Moderna are o eficiență de aproape 95% și folosește aceeași tehnologie ca și vaccinul Pfizer/BioNTech, însă poate fi păstrat la -20 de grade Celsius timp de până la șase luni.

Statele Unite au comandat două sute de milioane de doze de vaccin produs de Moderna, iar șase milioane sunt pregătite pentru a fi livrate deja.

Comisarul FDA, Stephen Hahn, a declarat că aprobarea de urgență a vaccinului marchează ”un alt pas crucial în lupta împotriva acestei pandemii globale care cauzează un număr mare de spitalizări și decese în fiecare zi în Statele Unite”.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat pe Twitter, cu câteva ore înainte de anunțul oficial, că vaccinul a fost ”aprobat covârșitor” și distribuția va ”începe imediat”, și ulterior a precizat: ”Felicitări, vaccinul Moderna este acum disponibil!”

Președintele ales Joe Biden, care urmează să fie vaccinat luni, a declarat că autorizarea vaccinurilor Pfizer și Moderna „ne asigură că urmează zile mai luminoase”. A adăugat că „lupta împotriva Covid-19 nu s-a terminat încă”.

Conform Universității Johns Hopkins, SUA au înregistrat peste 313.500 de decese și aproximativ 17,5 milioane de infecții cu coronavirus.

Sursă text: biziday.ro


Distribuți acest articol