Știri

Românii nu mai vor să intre carantină! Sondaj: 30% nu s-ar vaccina împotriva Covid 19

Un raport de cercetare realizat de Grupul de studii socio-comportamentale „Avangarde”, intitulat „Percepții publice asupra pandemiei Covid 19”, arată că cei mai mulți dintre români sunt în continuare îngrijorați de evoluția pandemiei de coronavirus, dar nu ar fi de acord cu o nouă stare de urgență.

Astfel, 63% dintre cei intervievați sunt îngrijorați sau foarte îngrijorați, în timp ce la întrebarea „Dumneavoastră personal ați fi de acord cu o nouă decizie de carantină totală pentru a ne proteja de pandemia Covid 19?”, 70% dintre respondenți au răspuns negativ. Ținând cont de faptul că deja au apărut informații oficiale despre primele vaccinuri împotriva virusului Covid 19 și de faptul că în prima parte a anului 2021 se va demara campania de vaccinare a populației și în România, participanții la studiu au fost întrebați dacă se vor vaccina.

30% dintre respondenți au ales varianta „cu siguranță nu”, iar un procent similiar, 29%, a răspuns „cu siguranță da”. Tot 29% dintre intervievați au spus că momentan nu sunt hotărâți, în timp ce restul nu au răspuns sau au răspuns „nu pot aprecia”. La modul general, 38% dintre români se declară pro vaccinare, 20% împotrivă, în timp ce restul participanților nu au răspuns sau au declarat că nu au o poziționare clară.

În plus, 72% dintre cei chestionați consideră că bisericile nu ar trebui închise de Crăciun, în timp ce 51% sunt de părere că politicul și instituțiile statului sunt principalii vinovați pentru numărul mare de cazuri de Covid 19 în România. Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde (grupul-avangarde.ro) a realizat acest studiu în perioada 10 – 20 decembrie, telefonic, pe un eșantion de 900 de români, iar marja de eroare este de +- 3,2%.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button