Știrea Zilei

Stelian Ion îl atacă pe George Simion pentru vizita de la primăria Timișoara: „Un gest grotesc”

Stelian Ion, fost ministru USR al Justiţiei, a criticat incursiunea lui George Simion şi a mai multor membri şi simpatizanţi AUR în Primăria municipiului Timişoarei, fiind de părere că acel demers reprezintă atât un „gest grotesc şi periculos”, cât şi un „simptom clar de xenofobie fascistă”.

„Descinderea de ieri a cetei lui Simion la primăria Timişoara, unde a intrat cu forţa peste primarul Dominic Fritz, încălcând mai multe norme legale, făcând referire inclusiv la etnia acestuia, reprezintă un gest grotesc şi periculos. Încă un simptom clar de xenofobie fascistă.”, susține fostul ministru USR al Justiției.

De partea sa, George Simion l-a acuzat pe Fritz că manipulează şi se comportă precum Ion Iliescu:

„Ar fi foarte bine ca o parte a presei să ne ia şi nouă declaraţiile, că le dăm de fiecare dată. Ce a spus Dominic Fritz e o minciună sfruntată. Oamenii aceia nu erau aduşi cu autocarul. Nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă care aveau un protest la jumătate de oră după.

Încearcă să facă ce făcea Iliescu: ‘bande de legionari’ şi aşa mai departe.

Ştiţi discursul lui Ion Iliescu şi îl auzim acum la Fritz şi la Iohannis.

Nu s-a comis niciun act de violenţă.

Noi am intrat în Primăria Timişoarei fără să vină vreun poliţist local sau vreo altă autoritate să ne întrebe ceva, nici de certificat, nici ce vrem.

De abia la etajul 1 a venit un domn care nu s-a recomandat. Aflăm din postarea domnului Fritz că ar fi managerul oraşului şi am cerut ceea ce voiam de la început: o audienţă pentru domnul Ioan Banciu […] a cărui soţie a fost ucisă de dictatura lui Ceauşescu. De o lună jumătate nu este primit în audienţă, nici el nici alţi timişoreni, de domnul Fritz sau de vreun viceprimar. Asta am cerut. Nu s-a comis nicio violenţă.”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button