Politică

Statul român pregătește vila de peste două milioane de euro pentru Iohannis după ce își va termina mandatul

Regia Protocolului de Stat a decis să pregătească un imobil de 842 mp din cartierul Primăverii pentru un înalt demnitar al statului român. Nu se știe deocamdată cui va fi atribuită reședința.

Surse din administrația publică centrală spun că pe strada Nikolai Gogol, la numărul 3, va fi reședința președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta își va termina mandatul.

Guvernul României a aprobat zilele trecute trecerea acestui imobil în proprietatea publică a statului, mai exact în gestiunea Regiei Autonome a Protocolului de Stat.

Este vorba despre un imobil de 842 mp, care conține o clădire S + P + 1 E în suprafață construită la sol de 252 mp, încă o clădire cu un nivel de 43 mp și un garaj de 30 mp. Potrivit actelor oficiale, imobilul de protocol are o valoare de 11,09 milioane de lei, ceea ce înseamnă circa 2,2 milioane de euro.

Misterul asupra destinației acestei reședințe este unul aproape total

În Nota de Fundamentare a actului normativ se face trimitere la o ordonanță a guvernului din anul 2002, mai exact la articolul 2, litera a, care spune cui se repartizează reședintele oficiale de protocol: “pentru Preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, primul-ministru şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button