Distribuți acest articol

Totul este, de fapt un complot ticălos, menit a mai regiza încă un „tun” pe care distribuitorii de electricitate să îl mai dea românilor.
• Nimeni din acest stat uriaș nu s-a sinchisit să îi informeze pe români despre consecințele acceptării condițiilor de serviciu universal, despre cât de mult vor plăti pentru acest lucru.
• Cum poate funcționa un stat în care ministrul energiei le scrie altor șefi de instituții scrisori deschise pentru a afla de ce cresc prețurile în domeniul pe care îl conduce?

Sunt sigur că nimic nu a fost făcut din întâmplare în ceea ce privește „liberalizarea” furnizării electricității către populație. Ceea ce se întâmplă în această perioadă nu pare nicidecum un accident sau o cascadă de coincidențeFaptul că statul român a fixat data de 1 ianuarie 2021 pentru liberalizarea pieței de energie electrică, exact la finalul celui mai dificil an pe care l-au trăit românii după 1989, faptul că autoritățile române (ANRE) au reglementat prețul de „serviciu universal” abia în ultimele 3 luni, ba chiar ultima decizie a venit în ajunul Crăciunului, cu o săptămână înainte de ziua liberalizării, faptul că statul român a păstrat o discreție absolută asupra prețului pe care românii îl vor plăti ca urmare a „liberalizării”, faptul că autoritățile statului au omis să-și informeze proprii cetățeni despre ce se pune la cale de la 1 ianuarie, toate acestea nu sunt simple coincidențe. Totul este, de fapt un complot ticălos, menit a mai regiza încă un „tun” pe care distribuitorii de electricitate să îl mai dea românilor.

Cleptocrații și agramații au compromis demult orice idee de piață liberă în România. Românii nu mai cred o iotă din pompoasele cuvinte și din minciunile care curg râu de la vârful acestui stat.

Oare ce dovadă mai bună decât refuzul larg majoritar al românilor de a subscrie ofertelor  concurențiale avem pentru caricaturizarea pieței libere de către administrația românească ? Da, aici populația refuză să participe la mascarada liberalizării pieței în proporție de 90%! Da, mai puțin de 10% din populație a încheiat un contract de furnizare a energiei electriceNouă din zece români nici n-au observat sau, dacă au observat, nu au crezut că vreodată prețurile utilităților vor fi rodul competiției libere. Ca atare, 90% din gospodăriile românești vor primi electricitate în condiții de serviciu universal, adică la cel mai mare preț de pe piață.

Citește în continuare pe SPOTMEDIA.RO


Distribuți acest articol