Politică

Statul eșuat – Marcel Ciolacu: „Nu avem capacitatea administrativă să construim toate spitalele prinse în PNRR”

Statul român nu este pregătit, din punct de vedere al capacităţii administrative, să absoarbă toate sumele alocate de Uniunea Europeană ţării noastre prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin exerciţiile financiare 2014-2020(+3) şi 2021-2027 şi nici să realizeze toate obiectivele de infrastructură prevăzute până în 2027, a afirmat Marcel Ciolacu – preşedintele PSD.

„Nu trebuie să ne facem bugete şi să spunem că vom atrage toate sumele pe investiţii publice ale statului pentru că nu vom reuşi acest lucru. România nu are încă capacitatea administrativă de a atrage toate sumele puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. În acest moment România ar trebui să atragă în jur de un miliard euro pe lună.

De aceea, trebuie gândită cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cu domnul prim-ministru, acea porţiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură, indiferent de cât ar modifica legile de achiziţii şi ea trebuie redirecţionată către mediul privat. Vă dau un singur exemplu: vorbim de investiţiile din sistemul sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button