Distribuți acest articol

România este ținută abuziv în starea de alertă pe personaje odioase ca Raed Arafat, Vlad Voiculescu, Florin Cîțu și Klaus Iohannis, cu scopul de a umple buzunarele mafiei din sănătate. Afacerile românilor sunt puse la pământ și mii de oameni își pierd locurile de muncă, însă contracte de milioane de euro merg către firmele băieților cu gulere albe.

„Achiziționarea bunurilor și serviciilor de necesitate imediată în gestionarea situației de urgență pentru care a fost declarată starea de alertă, prin negocierea fără publicare prealabilă.”, cam așa sună legea, adică dedicația pentru băieții deștepți.

La o simplă verificare am descoperit contracte de sute de milioane de EURO prin negociere fără publicare prealabilă pentru firmele băieților cu gulere albe. La o firmă din Călărași care repara autovehicule și motociclete, observăm că acum are contracte cu cele mai importante spitale din țară. Primul contract pe starea de urgență este cu Institutul Matei Balș, condus la acea dată de doctorul pesedist Streinu Cercel, în valoare de 364.500 RON.

13.359.816 RON este valoarea celor 58 de contracte obținute de PRIME HEALTHCARE SRL, controlată de indianul Patnaik Asit și soția sa Patnaik Iulia Florina. O altă firmă controlată de cei doi soți a obținut 3.397.500 RON pentru 5 contracte fără publicare prealabilă. Vorbim despre SIGNAMED SRL.

În noiembrie 2019, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a publicat un anunț de licitație pentru achiziția de materiale medicale în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei. S-au înscris aproape 40 de firme.

În final, majoritatea au câștigat câte ceva. Două dintre ele, însă, au luat mai mult de jumătate din bani: una a încheiat contracte de 8,8 milioane de lei, cealaltă de 18,6 milioane de lei, respectiv companiile cetățeanului indian Patnaik Asit.

Conform datelor pe care le-au furnizat public, firmele ar trebui să fie disponibile și pe internet: una la primehealthcare.ro, cealaltă la signamed.ro. Nici unul din site-uri nu funcționează, însă.

În scurt timp vom realiza o investigație amplă despre mafia din sănătate, cu documente, să mai aflăm și noi muritorii de rând unde se scurg banii pe care ni-i fură lunar statul pe asigurările de sănătate.


Distribuți acest articol