Opinii

Sorin Muncaciu (AUR): „Un epidemiolog ar fi fost foarte indicat în fruntea ministerului Sănătății”

Sorin-Titus Muncaciu, deputat AUR, a fost invitat la emisiunea Obiectiv România cu Ioana Rizzo din 15 Aprilie pentru a discuta despre demiterea domnului Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, ce politician din zilele noastre este potrivit pentru scaunul de ministru al sănătății, care este definiția unui vaccin și multe alte subiecte de actualitate pe care puteți să le urmăriți accesând link-ul următor: https://fb.watch/4UXziNIHP1/

„Această demitere vine în ordine firească pentru că nici nu trebuia să fie o nominalizare în această poziție a domnul Voiculescu, nu numai datorită lipsei de pregătire din punct de vedere medical, dar și experiența trecută din guvernul Cioloș nu este de natură să îl recomande pe acest domn să preia acest portofoliu. În timp de pandemie, într-o situație medicală gravă, mortalitatea este la cote maxime și când ne confruntăm cu probleme atât din punct de vedere al pandemie, cât și a pacienților după ce au trecut prin boală, domnul ministru nu era deloc indicat să ocupe această poziție.

Partidul AUR a avut influență în această demitere, prin proteste, am arătat punctele slabe, am criticat deciziile care nu aveau absolut niciun fel de fundament, nu numai din punct de vedere al strategiei medicale, dar erau dăunătoare.” afirmă domnul Sorin Muncaciu în legătură cu demiterea lui Voiculescu.

Întrebat dacă ar putea nominaliza din politicienii de astăzi un ministru al Sănătății, domnul deputat răspunde:

Eu nu văd politicieni miniștrii, dar văd profesori, specialiști în domeniile lor medicale și din acest punct de vedere, cred că un epidemiolog ar fi fost foarte indicat în acest minister. Din peisajul politic nu pot nominaliza pe cineva pentru acest scaun de ministru. Eu nu sunt de acord cu propunerea partidului PSD de al nominaliza pe profesorul Rafila, deoarece este un atent ascultător al OMS și din punctul meu de vedere, OMS a făcut erori care nu sunt pardonabile în această pandemie. Domnul doctor Adrian Steinu-Cercel nu este pe lista de ministru al sănătății, iar pe domnii de la USR nu îi cunosc. Din partidul AUR este domnul doctor Suciu, dar acești oameni nu sunt politicieni cu experiență, ei sunt oameni cu experiență medicală.

Domnul doctor Sorin Muncaciu vorbește despre incidentul de la Victor Babeș și cine se face responsabil de această tragedie.

„Cu cât tehnologia este mai sofisticată și sistemele de prevenție sunt mai sensibile, cu atât este imperios ca persoanele respective să fie în zonă. Acele ventilatoare au o alarmă atunci când se opresc și este o alarmă foarte puternică tocmai pentru că este o situație gravă. Faptul că acele ventilatoare au făcut zgomotul respectiv și nimeni nu la auzit este greu de înțeles pentru mine.

Întrebat despre aceste seruri moderne și care este definiția unui vaccin, domnul Sorin Muncaciu răspunde:

„Toată lumea spune că AUR este contra vaccinării, nu asta este realitatea. Vaccinarea este o metodă dacă aceste vaccinuri respectă definiția. Vaccinul este un produs medical care asigură imunitate și previne persoanele respective să transmită boala. Aceste seruri moderne dau imunitate? NU. Previn răspândirea bolii? NU. Atunci, conform capitolului 15, Secțiunea 41 din agenția guvernamentala Federal Trade Commission, aceste vaccinuri sunt o încălcare pentru că medicamentul respectiv nu respectă definiția. A fost certificat pentru folosire la oameni, deși s-a trecut peste studiile pentru toxicitate și sarcină la animale, iar acum avem probleme cu aceste vaccinuri, reacții adverse grave.”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button