Distribuți acest articol

Sorin Grindeanu este o figură politică mai nou apărută în spațiul public. El a fost un apropiat de al lui Liviu Dragnea care l-a și numit în poziția de prim-ministru al României. A fost momentul la care Sorin Grindeanu a căzut în plasa „bunilor” sfătuitori ce se dau a fi oamenii sistemului și s-a produs ruptura cu Liviu Dragnea. În fapt nu au fost nici buni sfătuitori și nici oamenii sistemului, dar asta este o altă poveste, când îți găsești prostul este bine să îl execuți.

Temător de problemele ce le are în spate, Sorin Grindeanu a acceptat să îl trădeze pe Liviu Dragnea, motiv pentru guvernul condus de el a fost dat jos chiar de către PSD.

Cum este să te dea jos chiar propriul partid?

Dacian Cioloș este cel care a condus guvernul înainte de venirea lui Sorin Grindeanu iar acesta a fost urmat pentru timp scurt de către Mihai Tudose.

Grindeanu nu prea a apucat să se facă remarcat decât prin trădarea față de partid deoarece a guvernat doar în perioada ianuarie-iunie 2017. Practic nici nu s-a așezat bine că a fost nevoit să plece, timpul fiind scurt să reușească implementarea vreunui proiect. Deci la capitolul proiecte putem trece zero realizări.

Fostul premier a ajuns apoi la ANCOM pe un venit lunar extraordinar de mare, funcție politică dată cu dedicațiE sub forma unei sinecuri pentru a-și închide gura și să nu facă agitație în partid după ce a fost dat jos.

Însă acesta nu poate spune că nu i-a mers bine ca și politician. În anul 2007 a reușit să își construiască o vilă impozantă la Giroc, pentru ca în 2018, la un an după ce a fost demis din funcția de premier, să își poată permite un apartament în Timișoara. Acum să nu spuneți că nu este bănoasă meseria de politician, căci puțini români reușesc prin muncă cinstită performanțe bune într-un timp atât de scurt.

În anul 2019, conform propriei declarații de avere, au apărut și bani în conturi, peste 100.000 de euro, cumva greu de justificat din veniturile prezentate în spațiul public, având în vedere că numai cu un an înainte tocmai cumpărase un apartament.

Funcția bine plătită de la ANCOM i-a adus un venit de peste 100.000 de euro, cam cât a economisit, asta presupunând că Sorin Grindeanu nu mănâncă, nu bea, nu se deplasează, nu are nevoie de haine.

În anul 2019 soția deschide și firma M&M Mega Play SRL însă afacerile, fără contracte cu statul român, nu merg așa de bine cum merge politica, așa că baza a rămas tot la soț, firma adunând datorii și nu profit.

În campania electorală Sorin Grindeanu a venit și el cu vreo 25.000 de euro ca să ajute partidul, însă statul român i-a returnat toți banii înapoi, adică românii.

De prin 2008 Sorin Grindeanu s-a ocupat numai de politică. Din postura de viceprimar a devenit ministru al telecomunicațiilor, apoi deputat, președinte al Consiliului Județean Timiș, premier, apoi iar parlamentar și acum ministru.

În perioada în care a fost viceprimar la Timișoara au avut loc mai multe retrocedări ce ulterior au fost cercetate de către DNA. Nu se știe dacă a fost implicat în acest proces iar dosarul este ținut bine de către cei care se pretind a fi sistemul sau omul pur și simplu ocupa funcția și totul se petrecea fără ca el să știe, adică mergea la muncă numai ca să bifeze ziua. Șantajarea politicienilor români reprezintă o practică curentă și grupurile infracționale care controlează România caută punctele slabe ale oricui că poate în acest fel pot doborâ orice personaj politic ce s-ar opune intereselor lor.

Nimic nu l-ar recomanda pe Grindeanu la transporturi, dar s-a dus acolo deoarece există interese mari ca anumite firme străine să câștige licitațiile. Bani există, cineva trebuie numai să îi ia, să vedem dacă va cădea Sorin Grindeanu în plasa întinsă de către Marcel Ciolacu.


Distribuți acest articol