Politică

Socrul lu Ponta, numit în CA-ul de la Romsilva – Ilie Sârbu fusese urmărit penal pentru retrocedări ilegale de păduri dar a scăpat de dosar

Ilie Sârbu, fost ministru și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost numit în Consiliul de Administrație la Romsilva, funcție pentru care va lua aproximativ 7.300 de lei lunar. Până în octombrie, fostul ministru a fost vicepreședinte al Curții de Conturi.

Ordinul de ministru privind numirea lui Ilie Sârbu în funcția de membru al Consiliului de Administrație al Romsilva e publicat pe site-ul instituțiie.

În octombrie 2014, procurorii DNA au anunțat că Ilie Sârbu este urmărit penal în dosarul fraudării Romsilva, alături de Viorel Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam și fostul director Romsilva Adam Crăciunescu. Procurorii susțineau la acel moment că cei patru au format în 2012 un grup infracțional organizat prin care au trucat un proces de retrocedare care a dus la dispariția din patrimoniul Romsilva a peste 40.000 de hectare de pădure.

În 2018, procurorii DNA au dispus clasarea dosarului față de Ilie Sârbu, pe motiv că nu există probe că a săvârșit infracțiunea, potrivit comunicatului DNA. ”Din analiza probatoriului a rezultat că nu există probe suficiente care să susțină săvârșirea de către persoana respectivă a infracțiunilor de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat”, arată DNA.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button