Distribuți acest articol

Sociologul Barbu Mateescu atrage atenția asupra unor jocuri politice. Acesta susține că ar exista susținători ai premierului Florin Cîțu care sunt nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă partidului PNL, după intervenția Președintelui Klaus Iohannis.

„Absolut niciunul din statusurile „echipei câștigătoare” nu e pe bune. Toți știu că Iohannis i-a băgat în gura PSD, menținându-l pe Cîțu premier. Asta înseamnă foarte, foarte mulți bani pierduți care trebuie dați PSD în loc să fie ascunși de USRPLUS și folosiți după cum dorea PNL. În spatele cuvintelor fiecărui membru PNL din echipa Cîțu zace furia. Dar furia nu pe USRPLUS, pe care PNL i-a tratat întotdeauna de idioți și deci nici măcar demni de furie, ci furia pe Iohannis.

Nimic din ceea ce scriu ei nu este real. Niciunul din ei nu îl respectă pe Cîțu, mulți nici nu știu cine și de ce l-a parașutat în partid iar dacă aveau ceva dubii cu privire la capacitățile sale, totul s-a clarificat după ce le-a distrus o alianță cu un partid care urma să pice de fraier de-a lungul anilor următori și să fie blamat pentru toate problemele guvernării. Cuvânt cu cuvânt pe Facebook, om cu om, filială cu filială, lider trimis în studiouri de televiziune după lider trimis în studiouri de televiziune, toți joacă o piesă de teatru. Din cauza faptului că Iohannis îl vrea pe Cîțu (deci PSD) și nu pe Orban (deci USRPLUS), ei vor pierde BANI. Dar pentru a nu pierde BANII RĂMAȘI, trebuie să se prefacă că „USRPLUS ne-a obligat…” când realitatea este „Iohannis ne-a obligat…”.

Ce am scris mai sus este foarte important pentru orele care vin și pentru zilele următoare”, scrie sociologul Barbu Mateescu pe Facebook.


Distribuți acest articol