Știrea Zilei

Sindicaliștii din Educație îi cer lui Klaus Iohannis implementarea reală a proiectului ‘România Educată’

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” îi cer președintelui Klaus Iohannis să cheme la dialog partidele pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca „România Educată” să se implementeze.

Sindicaliștii spun că au constatat că actualul Guvern amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care vizează salariații din învățământ.

„Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre și vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituția României, potrivit căruia „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”) să interveniți pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educație. Excelență, considerăm că este imperativ să chemați la dialog președinții partidelor politice care formează coaliția de guvernare, precum și pe prim-ministrul României, pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca proiectul național „România Educată“ – inițiat și susținut de Domnia voastră – să poată fi implementat”, spun sindicaliștii.

Scrisoarea este semnată de Simion Hăncescu, Marius Ovidiu Nistor și Anton hadăr, liderii sindicatelor din Educație.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button