Distribuți acest articol

Silviu Hanganu, coordinator AUR Chiajna, a venit la emisiunea Alert News, prezentată de Georgiana Bangălă, pentru a discuta despre alocațiile copiilor din România, pensiile speciale pentru aleșii locali, dar și alte subiecte de actualitate ce pot fi urmărite prin următorul link: https://fb.watch/61Iw6wUAwy/

Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre amânarea creșterii alocațiilor și care este motivul din spatele acestei decizii: “Ludovic Orban a ieșit în fața poporului să ne spună că aceste alocații nu se pot susține din actualul buget, iar o creștere va fi în anul 2022. Dacă ne aducem aminte de alegerile trecute, Ludovic Orban susținea foarte clar cum alocațiile vor crește etapizat. Prima creștere a avut loc conform proiectului, iar de la a doua creștere ni s-a spus că nu mai sunt bani. Ce este mai grav este că niciodată nu vor fi bani pentru alocații, pentru educație sau pentru copiii acestei țări. Însă, avem bani pentru pensii speciale, avem bani pentru presă și avem bani să dăm vedetelor pentru o campanie pro-vaccinare. Pentru pensiile speciale s-au găsit 10 miliarde de lei. Pot să spun că neinvestirea în viitorul acestor copii este un atac la siguranța și securitatea națională. Spun acest lucru pentru că dacă nu se investește într-un sistem educațional performant, pe lângă acele alocații, nu vom avea un viitor în România. Ludovic Orban face o mare greșeală când spune că aceste alocații sunt pomeni electorale.” afirmă Silviu Hanganu.

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre pensiile speciale și de ce nu se vrea desființarea acestor pensii la aleșii locali: “Nu există nicio diferență în aceste pensii speciale, ori pică toate, ori rămân toate. După părerea mea aceste pensii nu vor cădea. Sunt foarte multe structuri în România care beneficiază de aceste pensii. Sunt de acord cu pensiile speciale pentru MAPN, dar nu sunt de acord cu pensiile speciale ale deputaților, senatorilor și ale aleșilor locali. Întotdeauna vor exista bani pentru aceste pensii, iar cu riscul de a ne împrumuta, vor găsi bani pentru aceste pensii. Partidul AUR a susținut de la început eliminarea pensiilor speciale, dar USR cu PNL au intrat într-un joc politic.” susține domnul Silviu Hanganu, coordonator AUR Chiajna.


Distribuți acest articol