Politică

SFIDARE – Ciucă și Ciolacu măresc salariile unor șefi din Guvern și Parlament

Sfidare din partea lui Ciucă și Ciolacu. Coaliția a decis să mărească salariile unor șefi din Guvern și Parlament, în timp ce profesorii sunt în grevă generală.

Salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute la Anexa nr. VIII(atașată) – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie” din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice vor fi stabilite la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022, începând cu data de 1 iunie 2023, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie aprobată, vineri, într-o şedinţă de guvern.

Cât va câștiga un secretar general

Un secretar general cu gradul II va avea un salariu de 13.512 lei. În același timp, un comisar general va avea un salariu de 12.985 de lei.

Gradul II al funcției de secretar general și secretar general adjunct se utilizează la nivelul autorităților și instituțiilor publice care sunt ordonatori principali de credite din administrația publică centrală și pentru Agenția Națională de Administrare Fiscală, Casa Națională de Pensii Publice, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspecția Muncii, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Institutul Național de Statistică și altele asemenea, cu un grad ridicat de complexitate a activității, stabilite de către ordonatorii principali de credite.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button