Politică

Sebastian Burduja recunoaște că încasează salariul de 4000 de euro de la Ministerul Energiei, deși ar fi trebuit să fie în concediu fără plată

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, recunoaște într-un interviu că primește în continuare salariul de la Ministerul Energiei, deși de mai bine de o lună se află în campanie electorală, iar anterior afirmase, public, că urmează să intre în concediu fără plată până după alegerile locale din 9 iunie.

El afirmă însă acum că nu ar fi putut să intre în concediu fără plată pentru că „juridicul” de la Ministerul Energiei ar fi opinat că nu este posibil din punct de vedere constituțional.

Iată ce a spus acesta: Eu am căutat să intru într-un concediu fără plată. Juridicul ministerului a opinat că prevederile Constituției nu permit unui ministru să se suspende, oricât de ciudat ar părea. Dar o să-mi donez acest salariu pentru că mi se pare normal. Sunt câteva ore pe zi, în medie, la minister, dar nu e normal să încasez acești bani”

În prezent, potrivit datelor publice, salariul de bază al ministrul Energiei este de 21840 lei. Burduja nu a precizat unde/cui va dona această sumă importantă.

În data de 26 aprilie, Burduja afirma că de luni, 29 aprilie, urma să intre în concediu fără plată, atribuțiile sale fiind preluat de secretarul general. 

Iată ce afirma Burduja la acea  dată: „În perioada de campanie electorală, de fapt începând de luni, eu sunt în concediu fără plată. Atribuțiile mele se deleagă. Este atribuția ministrului să decidă cui deleagă, secretarului general sau unui secretar de stat. Eu le deleg secretarului general, care va asigura funcționarea Ministerului Energiei. Nu îmi fac nicio problemă”. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button