Distribuți acest articol

Se renumără voturile de la alegerile de primar de la Sectorul 1. Iată că justiția acceptă că acolo s-a comis o fraudă. Scaunul primarului Clotilde Armand se clatină. Sunt de notorietate imaginile cu furturile de voturi, făcute cu sacii.

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților a dispus printr-o ordonanță de delegare ca să se renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în detrimentul lui Dan Tudorache (PSD).

„Din ce am înțeles din ordonanța procurorilor, aceștia au decis renumărarea integrală a voturilor ca urmare a inadvertențelor încărcate de sistemul AEP. Practic ce am spus noi de la început. Urmează să fie renumărat fiecare vot din fiecare sac. Vă dau un exemplu: la o secție lipsesc 800 de voturi la primarul sectorului 1 și 900 la primarul capitalei. În cele din urmă, finalitatea probabil că va fi reluarea alegerilor, dar se pot lua și măsuri de punere sub acuzare”, a spus Mihai Drăgan la Realitatea Plus.

Acesta a spus că procedura va dura aproximativ două-trei săptămâni și este o premieră în România.


Distribuți acest articol