ActualitateMagazin

„Se poate!”: Noul primar din Balc a făcut în două luni cât n-a făcut predecesorul vreme de ani de zile (FOTO)

A vrut să fie primar din supărare, după ce a constatat că, deşi lumea se modernizează, comuna sa a rămas încremenită în trecut. Odată ales, nu s-a plâns nici de lipsa banilor, nici de amorţeala din Primărie, ci a pus oamenii la treabă din primele zile, iar el şi consilierii au vrut să fie exemple, muncind ca voluntari.

Unul dintre cei mai tineri edili din Bihor, Sorin Sabău, ales la Balc, vrea să arate că „şi la noi se poate face treabă”. Important, zice el, e să vrei şi să te înconjori cu alţii care vor.

„Nu s-a ocupat”

Până la începutul anului trecut, Sorin Sabău nu se gândea să facă administraţie, mai ales că, la cei 33 de ani pe care îi avea, nu lucrase niciodată „la stat”. A muncit pe cont propriu de la 18 ani, în agricultură, reuşind să atragă fonduri europene de aproape 300.000 euro.

Arsenie Maroşan, fost primar BalcÎncet-încet, însă, şi-a dat seama că zona natală, comuna Balc, era o „părăseală” de unde tinerii voiau să plece. Unul dintre vinovaţi, a concluzionat el, era primarul Arsenie Maroşan (foto), în funcţie din 2000, când a fost ales ca reprezentant al PDL, după care în 2016 a trecut la PSD.

„Nu s-a ocupat să atragă investitori, a tocat banii pe lucrări care au costat şi de patru ori mai mult decât era normal, şi-a favorizat apropiaţii, a dat buldoexcavatorul Primăriei gratis unor prieteni să-şi facă lucrări, iar unor consilieri nici nu le-a încheiat contracte pentru furnizarea apei, ca să nu le factureze consumurile”, enumeră Sabău din păcatele predecesorului.

„Am văzut că e destoinic”

Călin Gal, PNL, vicepreședinte Consiliul Județean BihorAnul trecut s-a decis să-l înfrunte pe primarul veteran şi s-a înscris în ALDE, formaţiune condusă în Bihor de un prieten,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button