Magazin

Se fură de ‘foame’ sub guvenarea PSD-PNL – O bătrână a fost prinsă că a furat 3 conserve de pateu și 6 plicuri de cafea

Chiar dacă la televizor România ‘abundă’ de creștere economică, în realitate românii au ajuns să fure din magazine alimente pentru a nu muri de foame. O femeie în vârstă de 84 de ani din Alba a fost prinsă încercând să sustragă dintr-un magazin trei conserve de pateu și 6 plicuri cu cafea. I s-a făcut dosar penal.

Ea a scăpat însă de un proces pentru furt, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut renunțarea la urmărirea penală.

Valoarea prejudiciului produs a fost în valoare de 26,07 lei, acesta fiind recuperat prin restituirea bunurilor sustrase.

„Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse”, se mai susține în hotărâre.

Magistratul de cameră preliminară a mai reținut că femeia are vârsta de 84 ani, iar prejudiciul, care de altfel a fost unul foarte redus, a fost recuperat. În document nu se precizează care a fost poziția procesuală a femeii, dar se remarcă, în ultimul an, creșterea numărului de furturi din magazinele alimentare.

Polițiștii din IPJ Alba susțin că este vorba despre furturi de mică valoare, iar mulți dintre cei susprinși că au ssutras alimente susțin că o fac „de foame”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button