Cîțule, realitatea din România nu este FakeNews. Degeaba ați dat 50 de milioane de euro presei corupte – CRITICII.RO
Distribuți acest articol

Demiterea lui Vlad Voiculescu și tensiunile generate de această decizie nu au avut alt rol decât să mute atenția opiniei publice de la adevăratele probleme, cum ar fi lipsa de viziune și competență a celor care au lucrat la Programul Național De Redresare și Reziliență (PNRR), consideră Marius Lulea, vicepreședintele AUR.

Ministrul Cristian Ghinea a eșuat lamentabil în ceea ce privește negocierile de la Bruxelles pe baza PNRR, Comisia Europeană refuzând să ofere fonduri pentru multe din propunerile actualei coaliții de guvernare.

Știrea zilei a fost mascată de telenovela Vlad Voiculescu. Acum îmi dau seama că a fost doar o campanie menită să ascundă dezastrul cu Programul Național De Redresare și Reziliență. L-au demis pe Vlăduț ca să arunce cu fumigene pe respingerea programului. Acest program a fost respins de Uniunea Europeană, guvernul nu a reușit să facă un document acceptabil. Cristian Ghinea s-a făcut nevăzut și Dan Barna a ieșit să comunice știrea în cel mai bun mod posibil. Pentru cei care nu știu Ghinea este un mic păpușar prin USR. Vorbim de o catastrofă. Klaus Iohannis are aproape două mandate cu o absorție de tot râsul. Nu pot crede că există atâta prostie, încep să cred că este o acțiune premeditată ca să nu cheltuim banii și să îi dăm înapoi. Atenție, noi nu ne luăm nici banii dați, nu mai spun de proiectele ce nu au nici o treabă cu stadiul de dezvoltare al României”, a comentat Marius Lulea legat de acest subiect.

Vicepreședintele AUR a spus răspicat că este vremea ca toți acești politicieni, care sunt incapabili să guverneze țara, să plece din funcții, subliinind că din cauza incompetenței vom avea mari dificultăți în a ne redresa economia.

Cristian Ghinea ar trebuie să plece. Nu mai faceți rău României, este clar că sunteți buni numai de opoziție, nu să conduceți. Ce înseamnă acest lucru? Că mai devreme de un an programul nu va avea validările necesare. Abia apoi vom face ghidurile de finanțare, le dezbatem public formal și le aprobăm. Practic în 2023 vom putea să depunem primele proiecte, în fel mai bun caz. Mai avem timp să le implimentăm și să le finalizăm? Am pierdut practic un an. Zecile de miliarde disparAcest refuz ne costă un început de redresare economică și 15 miliarde de euro. Acesta este simplificat costul amânării cu an. Dar dacă nu am fost în stare să facem un ghid pentru PNRR cu siguranță actualii guvernanți nu vor putea nici să aboarbă banii”, a explicat Marius Lulea.


Distribuți acest articol