ActualitateȘtiri

Sabotarea termocentralei Mintia – Deva din interiorul CEH

Cum e posibil, dle Cristian Roșu, administrator special CEH, să faceți afirmații total eronate cu privire la oprirea termocentralei Mintia – Deva. De ce nu arătați pricipalul motiv al opririi: incompetența administrativă, atât a
dvs cât și a directorului general al CEH, dl Dioane Samuel, în a aproviziona sistematic cu cărbune termocentrala?

De ce nu recunoașteți că, în toată perioada cât ați fost și încă sunteți administrator special nu ați solicitat guvernului bani pentru investiții în minerit, pentru modernizări ?

„Consumul mare de gaz care trebuie folosit pentru a compensa acest cărbune…” Care cărbune, dle Cristian Roșu, cel de la Voievozi, pământul de flori care nu arde și care este băgat pe gâtul termocentralei Mintia – Deva prin afaceri mai mult decât păguboase ale PNL Hunedoara și PNL Bihor? Cine este în spatele acestei afaceri ? Din cauza adaosului exagerat de mare de gaz am avut plăți de salarii întîrziate în octombrie și noiembrie… Nu răspunde nimeni pentru asta?

„Tehnologia destul de veche și defectele care le întâmpinăm la morile și cazanele de la Mintia…” Păi bine dle Cristian Roșu, nu asta v-am cerut în septembrie 2020, bani pentru piese, pentru materiale, pentru reparații? Nu cârpelile ce se fac acum! De ce nu ați intervenit la ministerul PNL-ist al Energiei să vireze bani pentru reparații? Pentru ce vă luați salariul de 30.000 euro lunar?

V-ați gândit cu specialiștii, care specialiști, să opriți în plină iarnă termocentrala Mintia – Deva și implicit agentul termic pentru 4.700 de apartamente, 22.000 de suflete condamnate de niște minți „sclipitoare” să sufere de frig și să se spele, ca pe vremea bunicii, la lighean?

Cine și ce v-a oprit să solicitați accesarea fondului de rezervă conform legii 82/’92 pentru realizarea stocului de cărbune la termocentrala Mintia – Deva încă din septembrie 2020? Există cărbune la Constanța – Agigea din 2018 ce abia așteaptă să ajungă la Mintia!

Ce interese sau ale cui interese le urmăriți prin, efectiv, sabotarea sistematică în funcționarea termocentralei Mintia? Nu vă dați seama că prin inactivitatea dvs periclitați aportul termocentralei Mintia în SEN, contribuind astfel la dezechilibre în sistem? Dovada?

Notificarea Transelectrica cu privire la iminenta scoatere a termocentralei Mintia – Deva din sistemul (SEN) pentru inconsecvența în funcționare! Câte opriri ale termocentralei din lipsa cărbunelui s-au produs doar de când sunteți dvs administrator special al CEH în perioada 2019 – 2021? Cine este responsabil, cine răspunde, cum răspunde ? Doar un simplu chestionar? Nu ne satisface asta și vă scriu ca un utilizator al sistemului centralizat de termoficare: m-ați condamnat pe mine și cei 22.000 de deveni, să răbdăm frigul iernii nu doar accidental, odată, ci de mai bine de zece ori în trei ani de incompetența dvs și a directorului general CEH Samuel Dioane. Vă încasați banii nemeritat !

Ar fi cazul unor demisii cu răspundere penală pentru condamnarea cetățenilor unui oraș de a răbda frigul și de a se spăla ca pe vremea bunicii! Să nu amintesc de copiii care trebuie să rabde frigul din sălile de clasă ! De bătrânii neajutorați care, dintr-o pensie nenorocită, trebuie să se încălzească electric, cu aeroterme sau calorifere electrice? Pe ei
cine-i despăgubește pentru incompetența și indolența dvs?

Dlor administratori CEH, cei din Vale, în vilele dvs de lux, cu ce vă încălziți?
Cu stimă, același electrician PRAM de la termocentrala Mintia – Deva, sătul de a răbda frigul din apartament dar și de la locul de muncă unde, mă spăl cu apă rece. – Marcel Banu
P.S. Dle Cristian Roșu, picioarele-n partea dorsală le luăm noi, energeticienii…

Back to top button