Economie

Românii vor plăti despăgubiri foarte mari în procesul Roșia Montană – Ciolacu: „Statul român va găsi soluţii”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre cazul Roşia Montana, că românii trebuie să ştie întotdeauna adevărul şi a precizat că, în cazul în care România pierde acest proces, atunci trebuie găsite soluţii, având în vedere că există o stabilitate macroeconomică.

Marcel Ciolacu a fost întrebat când va face publice documentele privind Roşia Montană, el replicând: ”Când va exista o decizie”.

Iată ce a spus acesta: ”Cred că românii trebuie să ştie întotdeauna adevărul. La fel ca şi cazul cu vaccinurile, aşteptăm şi adevărul în urma raportului Curţii de Conturi din perioada când şi eu, şi dumneavoastră stăteam închişi prin case, nu aveam voie, şi alţii furau bani pe măşti neconforme şi multe altele. Cred că orice societate este mai puternică şi începe să creadă că merge în direcţia corectă în momentul în care cunoaşte adevărul”

Întrebat de unde va scoate România bani în cazul în care va pierde procesul, Ciolacu a afirmat că este convins că statul român va găsi soluţii.

Compania Gabriel Resources a acţionat în instanţele internaţionale statul român pentru că a blocat exploatarea aurului de la Roşia Montană, decizia fiind aşteptată în luna martie.

Eventualele despăgubiri pe care ar trebui să le plătească România se aşteaptă să fie foarte mari.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button