Recomandarea redacției

Românii trec granița pentru a face plinul – La cea mai apropiată benzinărie din Ungaria, motorina e cu până la 3 lei mai ieftină

Traficul de frontieră la granița de vest a țării este în creștere, după ce tot mai mulți români merg să alimenteze în Ungaria. Șoferii spun că economisesc destui bani la fiecare plin de carburant. Guvernul României nu a găsit bani pentru plafonarea prețului la combustibili.

Motorina costă chiar și cu 3 lei mai puțin în Ungaria, iar unii șoferi spun că fac o economie considerabilă, chiar și de 150 la fiecare plin de carburant. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România.

Distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 km, iar la un plin și o diferență de 2-3 lei per litru, economia este una importantă.

Prețul motorinei și benzinei este în continuare plafonat în Ungaria la 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, acest lucru înseamnă 6,33 lei per litru de benzină și motorină.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button