Politică

Românii sunt prea blânzi cu Ciolacu – De două săptămâni în stradă, iar guvernului tot de Ucraina îi pasă

Se fac două săptămâni de când fermierii și transportatorii români au ieșit în stradă pentru a protesta. Premierul Marcel Ciolacu susține că a rezolvat toate problemele fermierii, dar aceștia continuă să protesteze.

Lucrurile stau altfel în realitate. Românii nu mai au încredere în promisiunile politicienilor și vor ceva concret. Profesorii au luat țeapă pentru că au avut încredere în Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Aceștia au promis la încetarea grevei 40% la salariu. În 2024, guvernanții s-au trezit brusc că nu au bani pentru profesori, iar creșterea a fost de 13%.

Fermierii l-au luat în vizor și pe Klaus Iohannis, dat dispărut din luna decembrie 2023.

De la începutul protestelor, în urmă cu aproape două săptămâni, președintele Klaus Iohannis nu a avut nicio reacție.

Românii îi amenință pe Iohannis și Ciolacu că vor intensifica protestele dacă nu îi vor sprijini.

Scrisoare către Bruxelles: cinci țări cer suspendarea importurilor de cereale ucrainene. Cine trebuie să rezolve revendicările fermierilor?

Scrisoarea miniștrilor din România, Ungaria, Slovacia, Polonia și Bulgaria, transmisă Comisiei Europene, nu este publică, dar agenția națională de presă din Ungaria transmite mesajul ministrului maghiar al Agriculturii:

„Cele cinci țări de la graniță sunt printe cele șase state UE care pot produce mai mult grâu și porumb decât au nevoie, așadar contribuția fermierilor noștri la autonomia strategică a UE este esențială”.

Fermierii suferă pierderi semnificative din cauza cerealelor ucrainene care tranzitează țările est-europene, chiar dacă, în teorie, transporturile ar trebui să treacă sigilate, reclamă reprezentanții lor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button