Politică

Românii să fie solidari – Ciucă susține că interzicerea cerealelor ucrainene „ar fisura unitatea și solidaritatea europeană” față de Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, că orice măsură adoptată „unilateral” de România pentru interzicerea cerealelor ucrainene „ar fisura unitatea și solidaritatea europeană” cu Ucraina în fața invaziei rusești.

Orice măsură luată unilateral ar fisura unitatea și solidaritatea europeană cu Ucraina în fața invaziei rusești și ar avea ca efect diminuarea sprijinului pe care întreg continentul îl dă țării vecine, atacată în mod neprovocat de Federația Rusă. Statele membre nu pot să ia măsuri în mod individual, ci trebuie să se ralieze unei politici europene integrate”, a scris premierul, pe Facebook.

„În scrisoarea pe care am trimis-o zilele trecute președintei Ursula von der Leyen, am cerut măsuri pentru protejarea fermierilor afectați de exporturile de cereale ucrainene. Prin răspunsul trimis, Comisia Europeană susține fermierii români și industria alimentară, așa cum o facem și noi, de la nivelul guvernului.

De la Bruxelles va mai veni încă un pachet financiar destinat fermierilor din țările afectate, care va avea o valoare aproape dublă față de cel inițial, așa cum a cerut și președintele Klaus Iohannis. De asemenea, vor fi adoptate măsuri preventive pentru anumite categorii de cereale produse în Ucraina, precum grâul, porumbul, rapița și floarea-soarelui”, a adăugat premierul.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Si distrugerea fermierilor romani ce fisureaza?
    Atunci sa va voteze doar ucrainenii pentru ca va pasa mai mult de ei decat de romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button