Politică

Românii nu au înțeles bine – Ciucă explică: „Militarii nu au pensii speciale, ci pensii de serviciu

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că pensiile militarilor nu intră la capitolul de pensii speciale, ci la categoria pensii de serviciu. Reacția premierului vine după ce într-un răspuns oficial al jurnaliștilor Comisia Europeană a spus că pensiile militare sunt considerate ca fiind pensii speciale.

„În ceea ce privește pensiile militare, am discutat acest subiect, inclusiv cu reprezentanții Comisiei care au fost într-o vizită la București, și am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială, în cuprinsul căruia este scris foarte clar că pensiile militare nu intră la capitolul de pensii speciale și intră la capitolul pensii de serviciu.

Pensiile militare au fost modificate prin lege și sunt pe baza de contributivitate, iar la nivelul nostru continuăm să susținem reforma sistemului de pensii pe bază de contributivitate și continuăm prin demersurile pe care le vom face să ajungem foarte clar la înțelegere cu principiile pe care le respectă și celelalte state din UE vizavi de pensiile militare, conform cărora nu sunt speciale, ci sunt pensii de serviciu. (…) Nu minte nimeni.

Eu am vorbit despre un raport al Băncii mondiale. E o stare de fapt care se regăsește în fiecare stat al UE. Nu e vorba de a minți pe cineva. Am citit și eu informația respectivă. (…) Nu se pune problema ca acum să nu asigurăm creșterea pensiilor, așa cum ne-am propus.”, a spus Ciucă, aflat în Maramureș.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button