ActualitateOpinii

România, un ponton care se scufundă – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  În urmă cu trei săptămâni, mai mulți demnitari de la PNL, în frunte cu ministresa Raluca Turcan, se înghesuiau să inaugureze un centru itinerant pentru copiii cu dizabilități, improvizat pe un ponton, lângă Mahmudia. Pentru că acum nu mai e ca pe vremuri, o singură panglică, tăiată de un singur demnitar, acum e o singură panglică, dar o taie cât mai mulți demnitari – că de-aia se numește „#echipacâștigătoare”, să nu rămână niciun panglicar penelist pe dinafară. Dar nu știu cum se face că inaugurarea asta nu a fost cu noroc. Ori nu se aliniaseră astrele, ori doamnei Turcan i-o fi zis la horoscop că Berbecii nu au spor la tăiat panglici în ziua aia, dar ea s-a încăpățânat să se înghesuie pe ponton cu alți berbeci de Partid, cert este că astăzi pontonul a tras nițel pe dreapta. Unii zic că s-a scufundat, primăria locală în schimb susține că n-are nimic, e doar puțin înclinat și-și revine el. I s-o fi aplicat de la greața de a ține în cârcă atâția panglicari, mai știi? Asta dacă nu cumva e înclinat „nițel” cam ca Titanicul, cu o oră înainte să se ducă pe fundul oceanului… Gurile rele zic că, de fapt, pontonul lua apă chiar din ziua inaugurării, dar ca să nu se facă de râs, fiindcă veneau atâția panglicari de la București, autoritățile locale au continuat ceremonia.

  Citește și: Pontonul din Tulcea inaugurat recent de Raluca Turcan s-a scufundat, la fel ca PNL

  De fapt, ce s-a întâmplat la Mahmudia reflectă pe deplin starea în care guvernarea PNL a adus România. Pentru că astăzi România e un ponton care ia apă pe la toate încheieturile. Un ponton care se scufundă sub ochii noștri, în timp ce pe punte guvernanții continuă paranghelia, ca muzicanții de pe Titanic, ba acum se mai și ceartă pe cine să preia timona, uitând că niciunul dintre ei nu e născut să comande un vas, darămite un ponton. Imaginea cu pontonul într-o rână este cea mai clară și mai corectă radiografie a țării, după doi ani de jaf penelist. În loc să ducă înainte nava numită România, Cîțu și ceilalți marinari de duminică din PNL au izbit-o de stâncile pandemiei și ale crizei energetice. Știa Iohannis ce știa când a zis că România e un „stat eșuat” – iată dovadă, la Mahmudia! Doar că a eșuat nu fiindcă țara e prost alcătuită, ci fiindcă a fost prost cârmită.

  Iar dacă nu se ajunge mai repede la numirea unui guvern independent, format din specialiști și nu din politruci, nava va continua să ia apă, să se încline și în cele din urmă se va scufunda. Este nevoie azi, mai mult ca niciodată, ca acești papițoi care se joacă de-a căpitanii de cursă lungă, să lase cârma țării pe mâna unor oameni pricepuți. Niște oameni care nu vor veni acolo ca să se îmbuibe, să împartă bani firmelor țuțărilor lor, să jefuiască bugetul cumpărând măști la suprapreț și vaccinuri pe care le varsă la chiuvetă. Niște oameni competenți și patrioți, care să redreseze nava numită România și să o ducă spre ape mai liniștite. Iar Cîțu și ai lui să plece încotro or vedea cu ochii și să spună bogdaproste că-i lăsăm să plece doar așa. Fiindcă, la cât rău au făcut țării, la cât cinism au dovedit, ignorând total pandemia, pentru a-și măslui congresele, la câți români au pe conștiință – și nu doar răpuși de covid, ci și de alte boli, pentru care bieții oameni nu au mai primit tratament – acești guvernanți ticăloși ar fi meritat să meargă de mult pe scândură, precum pirații și nelegiuiții de pe vremuri.

  Citește și:

  BNR: Datoria externă totală a crescut cu 8,4 miliarde de euro sub guvernarea Cîțu

  Guvernul PNL are o singură ideologie: sunteți săraci, muriți mai devreme!


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button