Distribuți acest articol

Sâmbătă, la ora 15:00, va avea loc un protest în fața Prefecturii din Constanța împotriva guvernului condus de Florin Cîțu care dorește vânzarea Portului Constanța. Constănțenii nu sunt de acord cu decizia guvernului și spun că nu vor accepta o astfel de decizie de înaltă trădare a intereselor României în zona Mării Negre.

La eveniment și-au anunțat prezența și parlamentarii AUR de Constanța împreună cu cei doi copreședinți, Claudiu Târziu și George Simion.

Legea 173/2020 – interzicea privatizările timp de doi ani, că măsură de protecție față de criză COVID-19. Actul normativ – care totuși nu li se aplică privatizărilor deja încheiate – prevede și faptul că în cei doi ani în care legea își va produce efectele, statul român va putea cumpără acțiuni la companii din diverse domenii de activitate. Prin această măsură statul trebuia să se protejeze împotriva fluctuațiilor generate de criza economică.

Cîțu și Guwernul meu au modificat legea, astfel pot jefui România.

Actul normativ se baza pe faptul că articolul 135, alineatul 2, litera b din Constituție obligă statul român „să asigure protejarea intereselor naționale în activitatea economică, financiară și valutară”.

„Aceste interese sunt reprezentate, între altele, de participațiile pe care statul le deține la companiile și societățile naționale, la bănci și la diverse alte societăți. Toate acestea sunt entități economice la care statul deține acțiuni, că acționar unic sau în diverse cote de participare.

În mod evident, efectele negative în plan economic determinate de starea de urgență și de criză COVlD-19 se vor prelungi pe o perioadă mai lungă decât cea raportată strict la durata stării de urgență. De aceea, este necesar că măsură interdicției să opereze pentru o perioada mai îndelungată, de siguranță. Bineînțeles, în măsură în care se apreciază că efectele negative au încetat, ori că înstrăinarea participațiilor statului ar fi benefică protecției intereselor naționale în economie, tot printr-un act normativ cu putere de lege perioada interdicției ar putea fi scurtată. În mod corespunzător, această poate fi și prelungită.


Distribuți acest articol