Opinii

România nu raportează corect reacțiile adverse la vaccin, iar Valeriu Gheorghiță vine și declară că nu avem reacții adverse. Serios?!

Sorin Muncaciu, doctor și deputat AUR, a fost invitat la emisiunea Alert News prezentată de Georgiana Bangălă pentru a discuta despre relansarea economică, situația pandemică după sărbătorile Pascale dar și alte subiecte ce pot fi urmărite pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5kBhveCBH3/

Domnul Sorin Muncaciu vorbește despre conferința de presă a partidului AUR unde s-a anunțat lansarea aceluiași partid în Republica Moldova.
„Avem în componența Camerei Deputaților șase deputați și senatori cu origine din Republica Moldova, iar domnul George Simion împreună cu domnul Claudiu Târziu au ținut această conferință de presă în care au lansat partidul AUR în Republica Moldova. Noi ne ținem foarte serios de idealul nostru de a avea un partid de uniunea tuturor românilor indiferent de granița Prutului. AUR va fi și în Republica Moldova și în România cu aceeași siglă și denumire. Vlad Bilețchi, reprezentant AUR Moldova, a fost prezent la conferința de presă unde a ținut un discurs foarte patriotic și a punctat exact dorințele unioniștilor români și sperăm să fim și în Parlamentul din Moldova după alegerile din 11 iulie.

Întrebat care este părerea cetățenilor Republicii Moldova despre această lansarea, domnul deputat AUR răspunde:
„În 27 Martie, o delegație a deputaților AUR a sosit la Chișinău, iar de acolo, am fost în toate localitățile importante pentru a explora această posibilitate de a deschide secții ale partidului și de a forma partidul AUR. Am fost personal acolo, iar împreună cu deputatul de Brăila, domnul Ciubuc, am fost la Bălți, la Soroca și la Drochia.

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost Planul de Relansare și Reziliență pe care jumătate din țările UE l-au transmis, dar România înca nu.
„Înțeleg că modul politicienilor români este de a se consulta cu Comisia Europeană. Ministrul a fost acolo și a încercat să explice planul nostru, dar din păcate, comunitatea europeană are obiectivele ei și trebuie să recunoaștem că obiectivele lor nu se suprapun cu obiectivele noastre. UE dorește ca energia verde și digitalizarea să fie pe primul loc, iar un procent de 37% din acest PNRR se va duce spre investițiile în energia verde.

Eu am trăit în America și înțeleg foarte bine acest aspect. Americanii, cu toate proiectele și investițiile în energia verde, nu au reușit să aducă această energie pe piață la un preț competitiv cu sursele clasice. Estimările UE nu sunt deloc de natură să ne bucure, deoarece se vorbește ca Europa să ajungă neutră din punct de vedere al gazelor de seră în 2050. Estimările de la Goldman Sachs au fost de 7 trilioane de euro și 150 de miliarde de euro anual, iar acest lucru este un efort economic foarte serios.” afirmă domnul Sorin Muncaciu.

Domnul deputat vorbește despre efectele sărbătorilor Pascale din punct de vedere al situației pandemice și dacă urmează un nou val de infectări.
„Dacă ne uităm puțin la istoria pandemiei, transmiterea a fost bruscă, transmiterea comunitară a fost un lucru foarte grav întâmplat și toate guvernele au fost prinse pe picior greșit de acestă pandemie. Singura metodă la îndemâna lor a fost oprirea contagiunii prin distanțare socială, prin lockdown și prin orice măsură care împiedica transmiterea virusului. Numai că, și-au dat seama că așa ceva nu poate să dureze foarte mult, fiind un atac foarte serios la libertatea individuală.

Dacă avem o oarecare înțelegere pentru persoanele bolnave, infectate, care trebuie izolate de ceilalți, dar aceste reguli s-au aplicat și persoanelor sănătoase, ori în Constituția România nu scrie nicăieri că ai voie să tratezi în felul în care ei au tratat persoanele sănătoase. Este de înțeles în faza de transmitere comunitară de la începutul pandemiei, dar după aceea, medicii români, ca și alți medici, au început să experimenteze și să înțeleagă această boală.” vorbește domnul Sorin Muncaciu.

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul de mai jos.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button