Politică

România mai poate aștepta – Klaus Iohannis anunță că merge la Bruxelles pentru a discuta despre Ucraina și Israel

Președintele Klaus Iohannis merge la reuniunea extraordinară a Consiliului European pentru a discuta despre Israel și Ucraina, asta reiese din mesajul lui publicat pe Facebook. Acesta pare că se folosește de aceste deplasări și pentru a ajunge șef NATO.

Iată ce a spus acesta: „Una dintre temele pe care le vom aborda se referă la Ucraina, atacurile aeriene recente ale Rusiei ne arată, încă o dată, nevoia de urgentare a eforturilor europene de sprijin militar pentru Ucraina. Totodată, voi reitera condamnarea atacului Iranului asupra Israelului și voi reafirma solidaritatea României cu Israelul.

În cadrul Consiliului European, lansăm astăzi formal procesul de definire a unui nou pact european pentru competitivitate și discutăm direcții concrete de acțiune pentru a fi mai eficienți și mai productivi, pentru a stimula economia europeană și pentru a ridica gradul de bunăstare al cetățenilor noștri, inclusiv printr-o mai mare atenție acordată sectorului agricol european. În linia intereselor României, voi continua să susțin eliminarea obstacolelor de orice fel – legislative sau de liberă circulație privind Schengen – pentru cetățenii și companiile noastre și asigurarea unor condiții de concurență echitabilă sau competiție sănătoasă, în interiorul Uniunii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button