Recomandarea redacției

România continuă să se înarmeze pe hârtie – Trebuie să dăm miliarde de dolari pentru avioane americane F-35

Ministerul Apărării Naționale a trimis în Parlament un document prin care solicită aprobarea achiziției a trei escadrile de avioane F-35. În total, România va cumpăra 48 de avioane F-35. Prima fază de achiziție va începe în 2023, atunci când se vor achiziționa 32 de avioane, iar în a doua tranșă se vor cumpăra 16 avioane F-35.

CONSULTAȚI AICI DOCUMENTUL

Faza 1 a programului de înzestrare va fi inițiată în anul 2023 și presupune achiziţia a 32 de avioane F-35, de motoare, a Suportului logistic inițial, a Serviciilor de instruire, de simulatoare de zbor şi de muniții aer-aer și aer-sol, pentru o valoare estimată de 6,5 miliarde USD, iar cantităţile de echipamente, altele decât acronavele, ce vor fi achiziționate urmează a fi stabilite cu exactitate după inițierea procedurii de atribuire a respectivului contract de achiziţie.

Menționăm că programul de înzestrare precizat mai sus face obiectul Memorandumului cu tema Solicitarea Ministerului Apărării Naționale către Parlamentul României privind obținerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurilor de atribuire a acordurilor aferente achiziției a 32 avioane F-35, în cadrul programului de înzestrare ,,Avion multirol de generația a V-a, F-35″, prin programul de asistență de securitate Foreign Military Sales (FMS), nr. A-4620 din 12.06.2023, aprobat de Prim-ministrul României, domnul Ion-Marcel CIOLACU.”, arată documentul trimis de Ministerul Apărării, în Parlament.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button