Distribuți acest articol

Școala online s-a dovedit încă de la început incapabilă în ceea ce privește educația în toate formele sale. Învățământul de tip online nu reprezintă o educație proprice și este lipsit de empatie, elevii văzându-se neputincioși în înțelegerea informațiilor și puși în dificultate, în multe dintre cazuri, datorită lipsei materialelor de pe care să lucreze.

Rodica Boancă, senator AUR, aflată în platoul emisiunii Focus, ne vorbește despre neplăcutele aspecte ale școlii online prin care atât elevii cât și studenții au fost nevoiți să treacă încă de la începutul pandemiei provocate de către virusul Covid-19.

Aceasta declară: ,,Am spus-o, nu odată, și am să repet acest lucru la nesfârșit, până când se va înțelege. În acest moment copilul român este pus într-o situație discriminatorie extrem de gravă. Este o victimă a unui sistem care nu caută soluții. Copilul școlar, anteșcolar, de grădiniță, elevul de gimnaziu, elevul de liceu, chiar și studentul, toți sunt niște victime ale acestui sistem de învățământ care în acest moment și-a dovedit incapacitatea.”

În realitate numărul cazurilor reprezentate de elevi care nu au avut acces la ore este mult mai mare decât cel declarat de Ministerul Educației, susține senatorul AUR.

Au existat localități cu puțini elevi în care procesul didactic se putea desfășura în mod normal datorită lipsei de cazuri de infectare, care se datorează amplasării izolate a acestora. Din păcate școala online nu a fost o opțiune deoarece nu au existat nici posibilități pentru metodele digitale de educație.

Redeschiderea școlilor reprezintă o victorie a românilor, victorie a cărei voce a fost reprezentată de către AUR, care a dus mesajul acolo unde trebuia să fie dus încă de la început.


Distribuți acest articol