Distribuți acest articol

Cultura română aparține culturii universale prin opera celui mai mare poet al românilor, Mihai Eminescu. Astăzi avem nevoie de Eminescu mai mult ca oricând. Avem nevoie de patriotismul său, de dragostea sa pentru români și pentru istoria noastră și de spiritul său critic. Eminescu, icoană a românismului” a declarat Rodica Boancă, senator AUR, pentru redacția 4media.info cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

“Ziua culturii este asimilată nașterii celui care a pus bazele limbajului artistic, poetul neamului, Mihai Eminescu. După 171 de ani, viața artistică românească este in colaps, iar românii sunt supuși unor presiuni mediatice prin care li se alterează identitatea națională!

Azi, mai mult ca atunci, Eminescu este necesar pentru a ne redescoperi valorile naționale. Satira eminesciană la adresa politicienilor corupți este mai actuală ca oricând și ne amintește de greșelile trecutului. Eminescu a fost un deschizător de drumuri și nu este exagerat să spun că el a fost un vizionar și un deschizător de drumuri. Închei cu versurile lui Grigore Vieru: “Eminescu să ne judece”!

Eminescu a fost un vizionar care a înțeles din ciclicitatea istoriei că memoria colectivă este scurtă, fiind tentați să reluăm aceleași căi eronate” a continuar senatorul AUR Rodica Boancă.

Odată lăsat pe acest pământ, Eminescu rămâne viu prin marile idei ale umanității pe care le-a autentificat pe matricea poporului român. Cultura românească datorează totul celor 3 mari patrioți: Kogălniceanu, Maiorescu și Eminescu.


Distribuți acest articol