Politică

Robert Sighiartău cere liderilor PNL să se trezească din letargie și să scoată urgent PSD de la guvernare

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău susține că ruperea coaliției cu PSD este dorința electoratului liberal, iar scoaterea social-democraților de la guvernare fiind mai mult decât obligatorie.

Iată ce a spus acesta: „Noi nu putem intra în acest joc de imagine al PSD-ului și al lui Marcel Ciolacu, el dorind să candideze la funcția de președinte al României, având niște promisiuni care să nu aibă la bază cifre destul de clare. Domnul Boloș sigur că el a acceptat politic, dar încă discutând cu el și nu numai, cu specialiștii din Finanțe, vă spun foarte clar că proiecția bugetară pe anul viitor nu arată deloc bine, cu atât mai mult cu cât avem o creștere economică de doar 0,2% în ultimul trimestru, deci lucrurile stau foarte prost.

El precizează că ruperea coaliției PSD-PNL „este dorința electoratului PNL. Noi am făcut niște studii în ultimele trei luni de zile la nivel național cu privire la această alianță cu PSD-ul. Peste 70% din electoratul liberal de dreapta din România spun că această alianță nu aduce nimic bun pentru România.

Întrebat ce împiedică PNL să rupă pur și simplu coaliția cu PSD, să iasă de la guvernare, eventual printr-o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, Sighiartău spune că unii (liberali) n-au înțeles încă nemulțumirea gravă care există în rândul electoratului PNL și nu-și dau seama de acest val de nemulțumire, care din păcate, va fi fatal pentru PNL, dacă nu se schimbă ceva la primele alegeri, la europarlamentare.

Robert Sighiartău s-a numărat printre cei câțiva membri ai PNL care au votat împotriva unei alianțe guvernamentale cu PSD în toamna lui 2021.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. PNL a acceptat sa guverneze cu PSD pentru ca PNL scazuse sub 10% si se indrepta, rapid, spre o scadere sub pragul de 5%, in timp ce PSD se pregatea sa treaca de 40%.
    PSD a salvat PNL si l-a readus pe linia de plutire, altfel, PNL avea soarta PNTCD.
    Pacat.
    Ar fi trebuit sa lase PNL sa se duca dracului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button