ActualitateMagazin

Restricţii de Crăciun şi Revelion în Italia: cetăţenii nu au voie să călătorească între regiuni, nici la casele de vacanţă

Guvernul italian a decis să impună reguli stricte în timpul sărbătorilor de iarnă în încercarea de a ţine sub control pandemia de coronavirus.

Mai exact, Guvernul condus de premierul Giuseppe Conte a decis să interzică, începând din 21 decembrie, deplasările între regiunile ţării. Pe lângă asta, italienii nu vor mai putea să călătorească spre locuinţele lor de vacanţă pe care le au la munte sau pe litoral, notează G4media.ro

Toate aceste reguli vor fi valabile până în 6 ianuarie.

Singurele excepţii acceptate de autorităţi vor fi deplasările pentru muncă, motive sanitare sau alte urgenţe.

Sursa citată mai scrie că autorităţile îndeamnă populaţia să nu călătorească în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 ianuarie, ci să rămână în oraşele şi comunităţile lor.

În prezent, în Italia a fost impus un lockdown parţial, cu diferite tipuri de zone de risc. În zonele roşii, cetăţenii trebuie să rămână în casă, dacă este posibil. Până acum, totuşi, cetăţenii au avut permisiunea să călătorească liber în zonele cu cel mai scăzut nivel de risc (zonele galbene).

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în Italia au fost înregistrate peste 1,6 milioane de cazuri de coronavirus, iar peste 57.000 de persoane infectate au decedat.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button