ActualitateMagazin

RECORD de îmbolnăviri cu Covid-19 în România, dar şi în Bihor: 4.848 de cazuri noi la nivel naţional, 126 în judeţ

Pandemia de Covid-19 ia tot mai mare amploare în ţară, inclusiv în judeţul Bihor. Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un record de cazuri noi la nivel naţional, 4.848, dintre acestea 126 de cazuri fiind diagnosticate în Bihor, ceea ce reprezintă, la rându-i, un record de îmbolnăviri depistate într-o singură zi în judeţul nostru.

Din mai tot judeţul

Recordul precedent la nivel de judeţ, de 116 cazuri, a fost înregistrat pe 17 octombrie. Numărul total al îmbolnăvirilor de la debutul pandemiei a urcat, miercuri, la 4.897 în Bihor. 

Noile cazuri provin din Oradea, Aleşd, Bratca, Lugaşu de Jos, Abrămuţ, Borod, Săcădat, Bunteşti, Girişu de Criş, Salonta, Nojorid, Sântandrei, Sânmartin, Hidişelu de Sus, Toboliu, Nojorid, Câmpani, Căbeşti, Balc, Vadu Crişului, Copăcel, Tileagd, Drăgăneşti, Abram, Suplacu de Barcău, Săcuieni, Marghita, Diosig, Olcea, arată sursele BIHOREANULUI. De asemenea, câteva dintre ele au fost descoperite la persoane care se află în Bihor, dar au domiciliul în alte judeţe sau ţări. 

Acestea au fost diagnosticate în urma prelucrării a 592 de teste la Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, ambele din Oradea, respectiv Spitalul din Marghita. Asta înseamnă că procentul de pozitivare a fost de 21,2%. 

Din fericire, de marţi până miercuri nu s-au înregistrat noi decese pe fondul infecţiei cu Covid-19 la pacienţi din Bihor, bilanţul de la debutul pandemiei fiind de 175.

140 de vindecaţi

Pe de altă parte, de marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa au fost declarate vindecate nu mai puţin de 140 de persoane, numărul total al acestora urcând la 3597, potrivit unei informări transmise miercuri de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor. Astfel, numărul cazurilor active în Bihor este de 1139. 

Potrivit aceleiaşi surse, în spitalele din judeţ sunt internate 304 persoane confirmate cu virusul Sars-Cov-2,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button