ActualitateMagazin

RECORD COVID-19 în judeţul Bihor: 378 de îmbolnăviri! Record şi în România, cu peste 10.000 de cazuri noi

S-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu virusul Covid-19 în judeţul Bihor. Vineri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat nu mai puţin de 378 de cazuri noi în judeţul Bihor. S-a înregistrat un record şi la nivel naţional: 10.260 de cazuri noi Sars-Cov-2. 

Cu noile îmbolnăviri diagnosticate, numărul total al cazurilor de Covid-19 din Bihor, descoperite de la debutul pandemiei şi până în prezent, a crescut la 8.175, potrivit comunicării oficiale a GCS. Sursele arată că rata de incidenţă cumulată a cazurilor la nivel judeţean din ultimele 14 zile a crescut la 5,04 la mia de locuitori, fiind una dintre cele mai ridicate din România. 

În unităţile anti-Covid din judeţ sunt internate aproape 500 de persoane, un nou nivel record, iar în judeţ numărul cazurilor active a depăşit 3.300.

O parte, din urmă

Depistarea noilor îmbolnăviri a avut loc după ce în Bihor au fost efectuate în ultimele 24 de ore 817 teste PCR (468 la Spitalul Judeţean şi 289 la Spitalul Municipal din Oradea şi 60 la Marghita), dintre care 35 au fost repetări ale analizelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

Surse locale susţin că nu toate cele 378 noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore, o parte dintre ele fiind descoperite în zilele trecute, când Grupul de Comunicare Strategică anunţase pentru Bihor cifre mai mici. Astfel, cel mai probabil au fost prelucrate mai târziu de GCS.

Din 52 comune şi oraşe

Bihorenii recent diagnosticaţi provin din Oradea, Husasău de Tinca, Salonta, Beiuş, Marghita, Tinca, Paleu, Auşeu, Ceica, Hidişelu de Sus, Bulz, Spinuş, Drăgăneşti, Batăr, Avram Iancu, Vaşcău, Cărpinet, Lunca, Sârbi, Sălard, Roşiori, Cetariu. Ştei, Chişlaz, Aleşd, Oşorhei, Popeşti, Şimian, Diosig, Valea lui Mihai, Bratca, Girişu de Criş, Măgeşti, Lăzăreni,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Back to top button