Politică

Rareș Bogdan ne calmează: „Nu-i iubim pe pesedişti, nici ei nu ne iubesc. Avem nevoie de stabilitate”

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, consideră că liberalii trebuie să aibă ca obiective principale în anul electoral 2024 câştigarea funcţiilor de preşedinte al României şi de primar general al Capitalei.

Iată ce a spus acesta: „Cheia numărul unu este preşedintele României, este poziţia cheie, proiecţia forţei, chiar dacă nu suntem regim prezidenţial de model francez sau de model american. Proiecţia preşedintelui este uriaşă şi acolo e ţinta noastră, preşedintele României, de dreapta, un liberal. Doi – foarte important şi putem câştiga – este Primăria Generală a Capitalei, o poziţie cheie, al doilea politician important votat, după preşedinte”

„Nu-i iubim pe pesedişti, nici ei nu ne iubesc, staţi liniştiţi, dar în contextul actual (…) România are nevoie de stabilitate. Nici PSD nu stă cu noi de drag, nici noi nu stăm cu PSD de drag. Dar să sperăm că stăm cu ei pe poziţii de egalitate doar la guvernare”

În opinia sa, cei care ocupă alte poziţii importante, de comisar european, preşedinte al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Senatului sau prim-ministru, pot fi schimbaţi din funcţie într-un anumit moment, cum s-a mai întâmplat în trecut, în funcţie de negocieri politice.

El a adăugat, în context, că, deşi în prezent PNL este la guvernare alături de PSD, la alegerile de anul viitor liberalii nu ar trebui să participe pe liste comune cu social-democraţii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button