Știrea Zilei

Rareș Bogdan, când zbiera împotriva lui Dragnea, nu știa că într-o zi va ajunge să se pupe pe gingii cu urmașii lui din PSD

Cel mai mare luptător din gură pe care l-au dat plaiurile mioritice, de la onorabilul domn Nae Cațavencu încoace, Rareș Bogdan pre numele lui, e negru de supărare. Și de trei zile-ncoace, gura nu-i mai tace, mai ceva ca oaia năzdrăvană din balada Miorița. Mereu are ceva de criticat.

De când zbiera prin studiouri împotriva lui Dragnea, fără să știe că într-o zi va ajunge să se pupe pe gingii cu urmașii lui din PSD, nu l-am mai văzut așa de cătrănit pe Răreșelul. Nu știu ce-o fi pățit, săracul! Ori n-a mai găsit strugurel roz prin buticurile din Bruxelles, ori n-a mai prins programare la mani-pedi, altfel nu-mi explic! 

Cert este că în ultima săptămână, de când cu facturile la energie, tensiunile dintre PNL și PSD au atins un punct critic. Iar protagoniștii acestui conflict mocnit, în loc să-și suflece mânecile și să se pună pe treabă, pentru români, și-au scos rufele murdare și-au început să le spele în văzul lumii.

Pentru că, după ce-a ieșit Răreșelul să-i acuze pe pesediști că fac pe șmecherii, s-a trezit și Marcel Ciolacu, azi-noapte, să-i dea replica. Nu față în față, că la ora aia Răreșelul probabil făcea nani cu plușul preferat, ci printr-o postare pe Facebook:

Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni. PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”

PSD joacă tare: știe că PNL e obligat să guverneze alături de el, fiindcă altfel dispare mai devreme de 2024 (când o să dispară oricum), ba unde mai pui că mai riscă și Plăvanul de la Cotroceni să fie suspendat.

Carevasăzică, la ora asta Ciolacu are în mâini pâinea și cuțitul guvernării, așa că-și poate permite să-l ia la mișto pe cocalarul pensat Rareș Bogdan. Pesediștii sunt șulfe bătrâne și și-au dat seama că, pe fondul crizei energetice, riscă să piardă procente cu duiumul. 

Deja ei au început să o dea cotită și să fugă de răspundere: șeful de la ANRE, pus de PSD, a zbughit-o prin Republica Dominicană, la plajă, chiar în ziua când s-a dublat prețul gigacaloriei pe români, iar PSD înțelege azi că a ajuns să deconteze, în solidar cu PNL, dezastrul inițiat de drojdierul Cîțu – iar asta se vede deja în scăderea pesediștilor în sondaje. E firesc deci ca Marcel Ciolacu să meargă acum pe principiul „ori la bal, ori la spital”, și să amenințe că, dacă nu primește tot, ca „principalul partid”, iese de la guvernare. 

Cu cât zbiară mai mult trompeta cu batistuță apretată și pantofi cu scârț numită Rareș Bogdan, cu atât șandramaua coaliției se zguduie mai mult. De fapt, dacă stăm să privim nițeluș în trecut, vedem că tot Răreșelul a pus paie pe foc când a izbucnit scandalul dintre USR și PNL și când se declara „șocat de iresponsabilitatea USR”. Acum, povestea pare să se repete, cu PSD. Bravo, Răreșelule, dă-i înainte, ai mână bună la făcut praf coaliții! 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button