Distribuți acest articol

Ramona Lovin,Coordonator AUR Diaspora, a vorbit în emisiunea Alert News cu Georgiana Bangălă despre românii din Diaspora și cum sunt reprezentați acești români, dar și ce măsuri a luat guvernul pentru garantarea drepturilor acestor oameni.. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5HedosVp-s/

Doamna Ramona Lovin vorbește despre românii din diaspora, dacă sunt reprezentați și dacă acești oameni sunt fericiți peste hotare: “Dacă luăm în calcul că sunt câteva milioane bune de români care locuiesc în afara granițelor, iar în Parlamentul României sunt doar 2 senatori și 4 deputați care reprezintă diaspora, atât cât are un județ mic din țară, acești oameni, plecați în alte țări, nu au un reprezentant și nu sunt reprezentați. Chiar și acești parlamentari dacă și-ar dori să meargă în fiecare comunitate de români, este imposibil să facă acest lucru, deoarece sunt foarte multe țări în care trăiesc comunități de români. Această problemă persistă pentru că nu se dorește rezolvarea ei. S-a promis românilor din diaspora o mai bună reprezentare, dar această promisiune nu s-a întâmplat.

Nu știu dacă pot spune că sunt fericiți și depinde de la caz la caz, dar dacă privim în ansamblu, nicăieri nu este ca acasă. Nu știu cât de fericit poți fi departe de casă, dar atunci când în țara ta nu ai o stabilitate economică și nu ai un sistem de sănătate și educație bine pus la punct, nu îți rămâne decât să pleci acolo unde ai asigurată ziua de mâine.

Trebuie create locuri de muncă pentru ca românii să se întoarcă, iar declarațiile ministrului Muncii în care spunea că sute de mii de români vor merge anul acesta să muncească în Germania, îmi dă de înțeles că guvernanții nu lucrează în sensul de a sigura locuri de muncă românilor, ci preferă să îi trimită peste hotare.

Chiar dacă fizic, acești români nu sunt în țară, sunt cu sufletul în România și urmăresc tot ce se întâmplă în țară. Vin și cu propuneri ca România să meargă mai bine, dar din păcate nu se ține cont de aceste voci și nu sunt auziți. Statul român greșește foarte mult în această privință, deoarece sunt români care lucrează peste hotare și au căpătat o experiență în plus, iar această experiența ar putea să ajute foarte mult la dezvoltarea tuturor ramurilor din țară. Nu sunt băgați în seamă și doar în campania electorală sunt auziți acești oameni.” afirmă doamna Ramova Lovin.


Distribuți acest articol