ActualitateȘtiri

Raluca Turcan propune pensionare la 70 de ani pentru bugetari

Raluca Turcan afirmă că foarte mulți angajați din sistemul public cumulează pensia cu salariul deși au vârste înaintate. Ministrul Muncii spune că există o practică prin care bugetarii se pensionează şi se reangajează în instituţii publice, iar în opinia sa această practică ar trebui să înceteze.

„Cei care doresc să lucreze în sistemul public pot face asta până la 70 de ani sau chiar la o vârstă mai înaintată, dar să nu mai cumuleze pensia cu salariul de la stat.”, susține Raluca Turcan.

”Sunt foarte mulţi oameni care, şi înainte de vârsta de pensionare, şi după vârsta de pensionare au ales să se pensioneze şi, imediat după pensionare, s-au angajat la stat. Şi, văzând acest trend, care este unul considerabil, adică de oameni ieşiţi în pensie care se reangajează la stat, am apreciat că ar fi bine să dăm această oportunitate să lucreze, dacă vor, în sistemul public, până la o vârstă chiar mai înaintată, de 70 de ani (…) de exemplu, însă să nu mai cumuleze şi pensia în momentul în care au salariu de la stat. Dacă, de exemplu, lucrează în sistemul privat, evident că pot să cumuleze şi salariul în mediul privat şi pensia”, a declarat Raluca Turcan miercuri seară, la Antena 3. 

Back to top button