Distribuți acest articol

Noul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, afirmă că şi-a propus ca în mandatul său “să scoată subiectul pensiilor din logica politică şi politicianistă”. Întrebată dacă vor creşte pensiile în cursul acestui an, Turcan spune că pensiile vor fi indexate “cel puţin cu rata inflaţiei, cum este şi firesc, de altfel”.

“În 2021, am discutat cu primul ministru, şi cel puţin indexarea cu rata inflaţiei se va produce în anul 2021. Vom anunţa. Suntem în etapa de pregătire a bugetului pentru 2021”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.  

Ea a explicat că cei mai mari contestatari ai PNL şi cei care au făcut cele mai multe “atacuri” pe acest subiect sunt “cei din PSD”, ea arătând că social-democraţii “niciodată nu au conceput” că majorarea pensiilor cu 40% poate fi suportată. 

 Turcan a afirmat că Legea 127 care ar urma să ducă la o creştere de 40% a pensiilor a fost publicată în Momitorul Oficial în 11 iulie 2019, însă pentru ca pensiile să poată fi recalculate şi implicit majorate ar fi fost nevoie de un ordin al ministrului Muncii, care să fie elaborat în 90 de zile începând din 11 iunie 2019 şi care să stabilească o evidenţiere a tuturor pensiilor astfel încât acestea să intre în procesul de recalculare. 


Distribuți acest articol