Distribuți acest articol

Derapaj din partea secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat. Acesta susține că medicii care au opinii diferite față de cele emise de sistem ar trebui suspendaţi „nu pe viaţă”, dar cel puţin pe perioada pandemiei.

„Între dreptul la libera exprimare, adică să zic o părere personală, şi a folosi calitatea mea de medic să induc în eroare oamenii pe idei care nu au nicio bază ştiinţifică, asta este deja dezinformare, nu mai este exprimare sau libera exprimare”, argumentează Raed Arafat.

Întrebat, marţi seară, ce părere are despre propunerea preşedintelui Colegului Medicilor privind sancţionarea medicilor care transmit mesaje anti-vaccinare, Raed Arafat a afirmat că „este obligatoriu acest lucru”, adăugând că, în opinia sa, „există şi pârghii pentru a face acest lucru”.

„La acest moment ce s-a întâmplat, mai ales la cei care au insistat foarte mult şi au apărut la zeci de emisiuni, acolo trebuia neapărat făcut ceva. Şi ştiu că în unele zone s-au luat măsuri de către universităţi – e o universitate care a interzis ca unul dintre respectivii medici să mai predea la studenţi – au găsit pârghie legală. Acuma, dacă trebuie modificat ceva, trebuie modificat.

În final, astfel de măsuri sunt normale, trebuie luate. Nu pe viaţă, nu o să-l opreşti să practice pe viaţă, dar pe perioada în care este pandemie poţi să spui: nu poţi să practici pentru că nu reprezinţi medicina, nu reprezinţi lumea medicală”, a afirmat Raed Arafat.


Distribuți acest articol