Știrea Zilei

Raed Arafat ne recomandă să facem provizii: „În caz de cutremur sau alte dezastre naturale”

Şeful DSU, Raed Arafat, spune că românii nu trebuie să cadă pradă dezinformărilor și să ia cu asalt magazinele. Arafat ne recomandă totuși să facem provizii, însă numai cu măsură, să avem în casă produse obişnuite în caz de cutremur sau alte dezastre naturale.

„La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile. Pentru cutremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului. La acest moment, să spunem că să meargă lumea să se pregătească de război, cred că asta a fost explicat şi altădată, suntem o țară membră a NATO.

Ideea de a avea război pe teritoriul României la acest moment nu cred că o pune cineva pe masă. Deci nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se panicheze, să meargă, cum s-a întâmplat în ultima perioadă, ba a venit știrea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul, din fericire, nu s-a reușit, acolo explicațiile au venit foarte rapid și oamenii nu au căzut pradă acestei dezinformări. Dar la acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru dezastre naturale, astea rămân valabile – pentru cutremur, pentru una, pentru alta.

Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe”, a spus, luni, Raed Arafat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button