Știrea Zilei

Raed Arafat, despre explozia din Crevedia: „Nu se compară cu Colectiv”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că ce s-a întâmplat la Crevedia, unde o stație GPL a explodat, se aseamănă cu accidentul de la Mihăilești”, din 2004, unde 18 persoane au murit și alte 13 au fost rănite după explozia unui camion încărcat cu azotat de amoniu, „nu cu Colectiv”. 

Iată ce a declarat acesta: Sunt ţări mult mai mari decât România şi posibilitatea de oferire de locuri a fost zece, două, trei, patru, pentru că asta este problemă cu paturile pentru arşi peste tot, indiferent câte faci în astfel de situaţie, cum era situaţia de astăzi, cum era situaţia când am avut 150 şi ceva de de răniţi la Colectiv, atunci clar că trebuie să decongestionezi într-o formă sau alta. Numai că de această dată şi nu putem să o comparăm, nu se compară, nu e un incident egal cu ce a fost la Colectiv, mai degrabă cu ce a fost la Mihăileşti”,

În 2004, în Mihăilești, județul Buzău, 18 persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi şapte pompieri şi doi jurnalişti, iar alte 13 victime au ajuns în stare gravă la spital, după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a explodat.

Șeful DSU a explicat că „transferurile s-au făcut mult mai rapid şi asta este pentru că după Colectiv, şi asta prin intervenţia României chiar, s-au creat mecanisme la nivelul protecţiei civile europene, care ne-au permis să acţionăm mult mai rapid”.

Şeful DSU a mai fost întrebat pe cine consideră vinovatul moral pentru această explozie. „Când se întâmplă aşa ceva trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat şi condiţiile care au produs accidentul, cine l-a generat sau cum a fost generat. Un lucru este evident, nu a fost respectată legislaţia, nu au fost respectate condiţiile. Este o staţie care legal este închisă. „

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button