Politică

Radu Buzăianu: Suntem nebuni? Ce criză guvernamentală? UDMR (5%) reprezintă criza guvernamentală?

Jurnalistul Radu Buzăianu critică în termeni duri atitudinea PSD care evită scoaterea UDMR de la guvernare, coloana a cincea a Rusiei în României. Jurnalistul se întreabă retoric ce criză guvernamentală poate declanșa scoaterea de la guvernare a unui partid de 5%.

Sigur că UDMR-ul s-a născut și a fost coordonat mereu de la Budapesta. În momentul acesta, însă, eu cred că de la ei nu ne putem aaștepta să nege …să-l nege pe Orban sau să-şi nege relația lor cu Ungaria și nici nu cred că se va întâmpla ca, în cadrul coaliției, atâta timp cât ei își fac treaba corect din perspectiva administrării treburilor țării, nu cred că se va întâmpla, chiar dacă discuții s-ar putea să fie, nu cred că se va întâmpla. (…)

Sigur că această alternativă există întotdeauna în viața politică. Problema este una de reprezentare a minorității maghiare. Până la urmă, faptul că sunt reprezentanți în Parlament este un lucru bun și sunt reprezentanți pentru că au în Parlament. A fi reprezentat la guvernare nu este obligatoriu și asta ține până la urmă de voința politică a alianțelor care se fac. În acest moment cred însă că fiind și un context foarte complicat, având în vedere că UDMR, dincolo de unele gesturi pe care unii reprezentanți le fac și care sunt uneori la adresa majorității române, nu sunt cele mai potrivite, ca să spunem așa, dincolo de asta, nu cred că este momentul ca să declanşăm o criză guvernamentală datorită  sau, mă rog, din cauza faptului că Orban a venit la Tușnad și a spus prostii”, a declarat Vasile Dîncu.

Radu Buzăianu se arată revoltat de afirmațiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu

„Au găsit soluția asta: băi, declanșăm o criză guvernamentală. PSD și PNL au împreună 60% din parlament. UDMR are 5. Cum fac diferența cele 5 procente? Le-au dat pentru 5%, 3 ministere și postul de vice premier. Pe lângă multe alte funcții în diferite locuri. Suntem nebuni? Ce criză guvernamentală? UDMR reprezintă criza guvernamentală.

Mâncăm la McDonald’s, să combatem obezitatea?

Care sunt capacitățile unui partid de gestionare a unei situații, dacă vine și îți spune: am băgat, pentru 5 procente, la guvernare, partidul unei țări cu interese distincte de ale noastre? Pentru mai multă stabilitate guvernamentală, de ce nu îi dați postul de premier lui Kelemen Hunor?

Ca să înțelegeți ce viață am. Trebuie să discut cu Răzvan, zilnic, oameni care gestionează astfel de capacități logice: i-am băgat la guvernare, fără să avem nevoie de ei, pe oamenii lui Viktor Orban, că fără ei e criză guvernamentală. Vă dați seama că, dacă a zis-o, în capu’ lui avea sens.”, a declarat jurnalistul Radu Buzăianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button