Economie

PSD și PNL încă lucrează la reforma pensiilor speciale – Legea nu va fi aplicată până în 2024 – La alegeri se va promite din nou tăierea lor

Pensiile speciale, un subiect care revine constant în atenția publică. Și, deși toți se bat cu pumnul în piept că de data aceasta vor scăpa de pensiile „nesimțite”, nu se schimbă nimic.

Ministrul Muncii (PSD), printr-un exercițiu de imagine, ne dă speranțe că prin noua lege a pensiilor vom pune capăt acestui subiect. Problema este că, ce să vezi, nu se poate face mare lucru.

Aproape 1,31 milioane de pensionari din România primesc pensie minimă, în valoare de 1 000 de lei, în timp ce peste 300 de mii sunt nevoiți să se descurce lunar cu mai puțin de 500 de lei. În același timp, România este țara pensionarilor de lux – de exemplu, un fost magistrat poate încasa aproape 15 000 de euro lunar fără mare efort.

PSD, prin ministrul Muncii, a anunțat încă din noiembrie 2022 că lucrează la noua lege a pensiilor, dar că mai durează până va fi gata. Chiar și așa, legea nu va fi aplicată până în 2024, deci ne așteptăm ca discuția despre pensiile speciale să fie pe buzele tuturor social-democraților în anul alegerilor, doar ca să mai păcălească o parte din electorat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button