Distribuți acest articol

Conduderea Camerei Deputaților a modificat programul de lucru al ședinței plenare pentru a vota pe ascuns validarea mandatului lui Francisc Tobă.

Conform programului de lucru pentru miercuri, 17 Februarie, votul final trebuia să aibă loc la ora 12.00, însă PSD, PNL și USR au votat validarea lui Tobă la ora 8.30, la acea oră sala fiind aproape goală.

Validarea din Comisie, care a avut loc marți, s-a făcut pe baza unui articol modificat în ceea ce privește modul de funcționare a Camerei Deputaților. Acest articol a fost modificat fără ca ședința să se fi desfășurat efectiv.

Deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica, a afirmat că s-au întocmit acte false de către membri ai Parlamentului României.

Comisia de validare a lui Francisc Tobă a întocmit un raport ca și cum ar fi avut loc un vot și ședință, adică au întocmit acte false, și au trimis la plen unde s-a votat modificarea articolului de funcționare a Camerei Deputaților. Prin această modificarea a fost posibilă validarea lui Francisc Tobă. Vorbim de infracțiuni ce țin de fals în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

Parlamentarii AUR au anunțat că vor contesta validarea mandatului lui Francisc Tobă, personaj implicat în crimele de la Revoluție.


Distribuți acest articol