Distribuți acest articol

În ulimele zile au apărut informații că Euronews vine în România și își deschide oficiu la București. Singurul investitor anunțat până acum din România este Universitatea Politehnica București. Finanțată în mare parte de stat, UPB refuză să spună din ce fonduri va susține un post de televizune. Spre comparație și pentru a înțelege efortul financiar necesar, Euronews Serbia este deținută de o companie evaluată la 2,7 miliarde euro.

În spatele acestei achiziții apar pe surse informații că ar fi oamenii Partidului Social Democrat. Euronews este un canal de televiziune de știri paneuropean disponibil în 155 de țări. Canalul produce și difuzează știri.

Euronews va ajunge și în România unde va avea o redacție proprie formată din 100 de oameni. În afara emsiunilor care vor fi preluate de la canalul „mamă”, Euronews România va produce conținut propriu și va analiza, comenta, urmări evenimentele politice din țară.

Universitatea Politehnică București se află sub stăpânirea PSD de zeci de ani și îmi aduc perfect aminte cum Androneasca trimitea șefii de cămin din Regie să strângă buletinele studenților și să ofere 50 de lei pentru vot. Dl. Mihnea Costoiu este un alt reprezentant de seamă al cangrenei din Educație, și el un pesedist pur sânge.

Mihnea Costoiu a evitat să discute cu presa despre orice referire la bani sau bugetul destinat pentru EURONEWS.

Aceeași retorică a fost folosită de Gabriel Petrea, fost parlamentar PSD și ministru al consultării publice și dialogului social în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018 (premieri Grindeanu și Tudose).

„Am fost desemnat să mă ocup de proiect din punct de vedere administrativ. Acum, suntem în procedura de organizare a sediului. Este o investiție în educație. Va fi un post al universității. Noi avem un post de televizune de 30 de ani. El funcționează ca un laborator didactic. Așa va funcționa și Euronews România. Vreau ca studenții din România să lucreze cu cele mai bune tehnologii și cu cei mai buni oameni din domeniu”, a spus Petrea pentru Newsweek România.


Distribuți acest articol