ActualitateRecomandarea redacției

PSD dă o țeapă de proporții românilor: Salariul minim NU crește cu 200 de lei

PSD dă o nouă țeapă de proporții Românilor cu salariul minim. Marcel Ciolacu a promis o mărire a salariului minim cu 200 de lei însă ea va fi aplicată doar dacă vor patronii. Ceea ce în mod clar nu se va întâmpla în contextul crizei și scăderii profiturilor. Astfel, românii rămân cu buza umflată în timp ce PSD își face campanie electorală pe seama lor cu măsuri economice de fațadă.

Angajatorii care vor să crească salariile cu 200 de lei vor putea face asta fără ca majorarea să mai fie impozitată, începând cu 1 iunie. Peste un milion de români câștigă în momentul de față salariul minim pe economie, iar această decizie de astăzi le permite angajatorilor lor să le mărească aceste lefuri cu 200 de lei, iar pentru această sumă nu sunt datorate statului contribuții sociale, taxe sau impozite.

Angajatorul nu este obligat să crească salariul minim cu 200 de lei

Însă, măsura este una bazată pe opțiunea angajatorului, așadar este o decizie pe care angajatorul poate să o ia, poate să nu o ia, nu este o obligație. Concret, ne uităm ce s-ar putea întâmpla în cazul în care crește acest salariu minim cu 200 de lei.În prezent, salariul minim pe economie este de 2.550 de lei brut, iar net înseamnă 1.524 de lei, așadar plusul de 200 de lei ar intra în buzunarele angajatului.

Back to top button